tiistai 22. toukokuuta 2012

golden week


Kirjotin tän postauksen joskus reilu viikko sitten, on vähän sekava joo mut en jaksa välittää. 

Käytiin Kiotossa 4.5. golden weekilla  eli semmosella lomaviikolla, lähettiin kuudelta aamulla ja oltiin perillä joskus ennen kymmentä. Matkaa tosiaan parisataa kilsaa, mut golden weekin ruuhka vähän hidasti. Ei siinä, kateltiin autossa NEWSin ja Arashin livedvd:tä, laulettiin mukana ja rankattiin jäseniä (hyi miks kuulostan joltain hc-johnny’s -fanilta tässä blogissa) Päästiin lähtee jopa viidestään kun Atsuko vähän huijasi sen softballjoukkuetta, kaikilla on aina töitä miten sattuu ja talossa on kaksi bukatsuvalkkaa, joten semisti mahdottomuus järkätä yhteistä aikaa. 

Kiyomizudera

Olin käyny Kiotossa aiemmin, joten kierrettiin lähinnä sellasia paikkoja, joita en ollu nähny. Katsastettiin Kiyomizudera- ja Kodaiji-temppelit, joku museo ja käveltiin Gionissa. 

Join tota pyhää vettä ja mulle luvattiin et elän nyt pitkään jee

Lohikaarme Kodaijin puutarhasta, oli tuolla vaan rajoitetun ajan

Pitää kuulemma tulla uudestaan syksyllä että nään Kioton ruskassa, mutta olin jo ihan fiiliksissä siitä täydellisestä vihreydestä. Sain ilmaiseksi jotain suolaista luumujuomaa, jossa oli kultahippuja seassa (?! oli muuten pahaa) mut täydellinen matchaparfee ja magurosashimidonburi (raakaa tonnikalaa ja raaka kananmuna kypsymässä riisin päällä) lounaalla vähän kompensoi.



Seuraavan päivän eli lauantain vietin bilsan open perheen kaa, niillä oli 14-, 12- ja 9-vuotiaat lapset, joista nuorin oli poika. Mun koulun opet on tosiaan kutsunu kyläilee nii visitoin niitä nyt vuorotellen. Heitin talviturkin Otogawa-joessa, vesi oli ihan sairaan kylmää mut tosi kimochii. Maisemat oli kuin jostain leffasta, harmi et kamera ei ollu samaa mieltä.

Osaan suomea mut tolla koydella pysty nakkaa ittensa veteen

Oon hengissä vaikka oli vähän extremepäivä, ajettiin sinne jokipaikkaan puolitoista tuntia yhteen suuntaan, ja siinä autossa ei ollu turvavöitä kuin etupenkillä. Koin mun ekan maanjäristyksen (kesti muutaman sekunnin ja tais olla jotain 3 magnitudia, mut ihan kun taloa oltas ravisteltu) Niillä oli iso hullu koira, leiriydyttiin joen rannalla joidenkin tosi yankii-tyyppien viereen ja taisin saada keuhkosyövän passiivisesta tupakoinnista.

Kiotoa Kiyomizuderalta kuvattuna

Mentiin sit sieltä jokipaikasta niiden kämpille, jonne jäin sit yöksikin. Katottiin joku Suomi-ohjelma, jossa oli kaikkea olennaista, kuten sauna teltassa ja suomalaisten puhe oli tietty dubattu japaniksi. Bilsan open vaimo oli käyny Suomessa viime vuonna, joten join aamukahvini Taika-mukista ja sain mustikkasuklaata jee. Sain kuulla et yks meidän koulun ope usko joulupukkiin kolmikymppiseksi, ja laitto sille aina maitoa ja keksejä… japanilaiset sydän. En valitettavasti tiiä kuka se on in person, ku en tiiä ketään naisjapaninopeja.
                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Tehtiin ruoaksi takoyakia, eli mustekalan lonkeroita ja rehuja taikinapallon sisällä, hyvää! (ei kait se oo enää taikinaa kypsänä?) Ekaksi siis tungettiin taikinaa noihin takoyakipannun koloihin, sit lonkeroita, lisää taikinaa ja lopuksi kaalisilppua. Sit ootettiin et ne paistu vähän ja käänneltiin kahen tikun avulla tommosiksi palloiksi. Maakin opin jopa tekee ihan asiallisen nakosia, vaikka alussa feilasin koko ajan.





Nukuin kellon ympäri vaikka menin ekana nukkuu, perheen tytöt lähti aamulla Nagoyaan kattoo jotain tanssitapahtumaa, niin me jäätiin lagaa kolmestaan sen isän ja pojan kaa. Katottiin GANTS ja aaa se oli niin siisti, haluun äkkiä nähä seuraavan osan. Oli tosi kivaa ja nyt on miljoona suunnitelmaa kesäksi niitten kaa, rakastuin niihin lapsiin ja nekin tais muhun. Varsinkin Makkun 9v oli tosi herrasmies.

Suklaatakoyakia. Jolla ei kyllä ollu muuta yhteistä takoyakin kaa kuin muoto ja samalla pannulla paistaminen, taikinakin oli eri.

Oli tosin kans ihana palata kotiin kun okaasan ja otoosan oli siellä, esim. tykkään mun perheestä ja ehti tulla jo melkein ikävä. Okaasan kävi kaupassa, juotiin kahvia otoosanin kaa (päätetään yleensä kivi-paperi-sakset -tyylillä kuka keittää) ja avauduin vaihteeksi. 

  

Liityin sit seuraavalla viikolla kyudoon, kun ei mulla oo oikeen parempaakaan tekemistä koulun jälkeen ja haluun verkostoitua paremmin (miksi mun elämä tuntuu välillä ihan Personalta--) Tosiaan japanilaista jousiammuntaa jos nimi ei sano mitään, en halunnu mitään liian urheilua tai taidehömppää nii toi oli ihan jees vaihtoehto. Eli tästä lähin maanantaisin, tiistaisin, perjantaisin sekä lauantaisin kyudoa ja keskiviikkoisin ja torstaisin sakadouta (teeseremoniaa). Oon aina kestäny hädin tuskin jotain kerran viikossa harrastuksia, joten ootan mielenkiinnolla miten noitten kaa käy. Tais olla muuten just ne bukatsut, joista sanoin Suomessa etten varmana liity… noo kiva päästä eroon ennakkoluuloista. Nyt ei oo tosin mitään bukatsuja pariin viikkoon koska koeviikko, kiva sit sen jälkeen kun ehin tottua rentoiluun.


Harjottelin toriyumia ilman jousta ja nuolta, viisi ihmistä neuvo mua vuorotellen kädestä pitäen. Kyudotyypit vaikuttaa tosi kivoilta, vaikka suurin osa onkin poikia (haittaa paljon?) ja yksi kolmosjätkä yritti puhua mulle koko ajan enkkua, eka asia mitä se sano oli ”ai amu beri beri ingurishu guddo” … Mut kyudo on vaan niin siistiä, isoimmat jouset on kaksimetrisiä, ja pakko kokeilla kaikkea muka japanilaista kun on kerta tänne asti tultu. Pääsen tuurilla ampuu oikeesti varmaan vasta kesälomalla (loma=reenit joka päivä). Aloitin kuukautta myöhemmin kuin yköset mut ehkä mää saan ne kiinni, niin päästäs ampuu samaan aikaan. Ei oo tosin ihan mun kutsumuslaji, koska en omista minkäänlaisia käsilihaksia, mut tässähän ne kehittyy…


Saman viikon lauantaina (12.5.) hengattiin kolmestaan Natsukon ja sen kaverin kanssa (lattialla minipeiton alla <3) kattoen Kimi wa Pettoa ja Zettai Kareshia. Käytiin illalla syömässä okaasanin ja otoosanin kaa kiinalaista, en oikeen tykkää siitä kiinalaisesta keittiöstä mitä nää ravintolat täälläpäin edustaa, mut gyoza on edelleen rakkaus. Puhuttiin plastiikkakirurgiasta ja ikemen-kahviloista, onkohan Nagoyassa kun voisin haluta käydä. Kun sanoin myöhemmin et haluun käyä maid cafessakin, ni noi oli vaan silleen et eiks sun pitäny käyä siel hyvännäkösten poikien kahvilassa, liikaheterous eww.

Mun uusi kirjanmerkki


Elämä on hienoa ja mulla on tosi Japanissa asuva -olo, koska hommasin vuokrauskortin Tsutayaan ja kirjastokortin Taketoyon kirjastoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti