lauantai 7. huhtikuuta 2012

naze ga wakaran.

 Kerron nyt vähän epämääräisesti mun kuluneesta viikosta ja vähän edellisestäkin, kera asiaankuulumattomien kuvien tietenkin.


 Japanissa ihmiset nukkuu valojen vaihtumista ootellessa

Tykkään hirveesti mun aluevalvojasta, se on tosi rento ja hauska ja puhuu sujuvaa englantia, ollut Arizonassa vaihtarina. Aika luksusta tää mahollisuus oikeasti puhua jonkun kaa. Kävin sen kanssa kahvilla viime viikolla, se teki musta ekstemporee luonneanalyysin, harmi etten enää muista sitä kunnolla. Jotenkin se meni et vaikutan alkuun ujolta, haluun tarkkailla muita ihmisiä ja selvittää mitä ne ajattelee ennen kuin teen omat siirtoni, mut ensi vuoden alussa oon niin äänekäs et joudankin jo kotiin + et mussa on keittiöpsykologin vikaa. 
Neljäs vasemmalta oli mun lounas kun kävin viime viikolla yksin Nagoyassa

Sunnuntaina oli AFS:n chaptertapaaminen, näin siellä ranskalaista Léanaa ja elokuussa saapunutta tsekkiläistä Jiria, joka lähtee heinäkuussa kotiin. Sain kanssa loput mun koulupuvusta ja söin liikaa herkkuja. Ostin sunnuntaina kanssa elektronisen sanakirjan ja Haruki Murakamin Hard-Boiled Wonderlandin ja Dance Dance Dancen enkuksi, niistä riittääkin varmaan luettavaa loppuvuodeksi ku oon hidas. 


 Tommostakin söin joskus, rakastan kaikkea missä on macchaa ja melon sooda on hyvää vaikka melon cream sooda onkin parempaa

Maanantaina kävin taas koululla, sain lainaan liikkakamat ja yksi enkunope kierrätti mua vähän käytävillä ja liikkasalissa. Tykätään molemmat NEWSista jee, muutenkin se koulu vaikutti tosi kivalta, ensi viikon maanantaina alkaa sit oikeesti. Sen jälkeen mentiin syömään maman, siskon sen serkun ja tädin kaa italialaiseen. Ruoka oli itse herkullisuus ja seura viihdyttävää vaikken pysynykään aina ihan mukana jutuissa. 


Persona4 Ultimate oli niin siisti et huhhuh. Uhrasin tohon 100 jenia, hävisin kyl molemmat pelit mut hei eka kerta. Tuolla game centerissa oli vaan muutama tyyppi ja tyyliin kaikki pelasi tota


 Tiistaina kävin aamupäivällä aluevalvojan luona teellä maman ja siskon kaa, käytiin myös syömässä neljästään. Mun aluevalvoja ja sen mies omistaa jonkun wc-firman ja niillä oli ihan siisti vessa, automaattinen, musta ja alkoi soittaa jotain jazzia kun meni sisälle. Ok niitten koko kämppä oli aika hieno. Tiistaina oli vissiin kans se famous taifuuni, josta uutisoitiin Suomessakin, ite katoin vaa et aijaa ulkona tuulee ja sataa aika kovaa, taidan pysyä sisällä. Keskiviikkona kävin vaan kuvien päivämäärästä päätellen kuvaamassa sakuroita, jotka ei ees kukkinu vielä kunnolla.


 Aika imarteleva toi isojen kokojen mainos

Torstaina lähin sit junailee aikasin aamulla kohti Nagoyaa miitatakseni Emilin.  Huudettiin kyl puol tuntia puhelimessa ennen kuin löydettiin toisemme Nagoyan asemalta, mut huonomminki ois voinu mennä (niinku sillon kun etittiin Roosan kanssa toisiamme yli kaksi tuntia Taketoyosta onnistumatta siinä--) Oli kyl ihan parasta päästä puhuu pitkästä aikaa suomea, valittaa kaikesta turhasta ja käydä läpi tän maan epäkohtia. Käveltiin ympyrää parikymmentä kilsaa, säädettiin metrojen kaa sekä kateltiin autoja ja naisia. Ok en tajua autoista mitään mut Emil hoki koko ajan et toi ja toi on hienoja, ja mää yritin bongailla vitosella alkavia rekisterinumeroita ku olin kuullu mun hosttädiltä et semmoset on kalliita. Naisista sen verran et tulkaa ite katsastaa Japanin suurkaupunkien katukuva, niin havaitsette ehkä miten joka toinen nainen näyttää maksulliselta – naurettiin vaan niiden pakkelinaamoille ja hameiden pituuksille. 

Iski jotenkin vielä pahemmin ”olen idiootti ulkomaalainen Japanissa” –fiilis kun liikuttiin kahdestaan… Mut otettiin purikuraa ja käytiin karaokessa (aika persoonalliset ajanviettotavat) mut säästän teidän nyt meidän feileiltä kuvilta (joissa unohettiin kaikissa kattoo kameraan) ja videolta jossa Emil laulaa Morning Musumen Suki dana Kimi ga’ta. Oli muuten aika selkeä jako meillä karaokessa, Johnny’s vastaan Hello Project. Tai lauloin määkin jälkimmäisten mukana, oli vaan vähän ongelmia joidenkin furiganattomien biisien kaa joita en ollu kuullu ennen. Siel oli nomihoudai eli sai juoda niin paljon kuin halusi limukkaa yms. mut tuli hyödynnettyä liian vähän sen kahden tunnin aikana.

8 kommenttia:

  1. Hei taas.
    Minä soitin äidille tänään ja hän sanoi että nyt kirsikkakukkien aika Handassa, mutta ilma on kylmä. Oulussa vielä pakkaspäivä jatkuu. Kaipaan Japanin kevää.
    Viimeinen kuva on Oosussa, eikö niin? Minun suomalainen mies tykkää Oosusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii. On tosiaan ollu aika kylmä, mut tänään oli sitten yhtäkkiä kuuma. Oulussa on kuulemma vielä tosi kylmää ja lumista. Oosusta joo, se taitaa olla aika ulkomaalaisten suosiossa.

      Poista
  2. Heipsan minä täällä taas. :---) As usual, aina ekana kommentoimassa. Mulla ei taida olla muuta elämää tai sit vaan satun sun blogiin aina oikeaan aikaan. :D

    Jee paljon kuvia! Niitä on kiva katella. Vähän erikoista ruokaa sulla. :D Mitä siinä ees oli? En oikein saanu selvää. Mut toi vihree juoma näytti tosi hyvältä! Näytti vähän niinku limukalta muttei kuitenkaan oo (?).

    Voi että en kyllä malta oottaa että pääset kouluun, ota sitte paljon kuvia haluan nähä! Haha voi kyllä olla aika outoa sit kun tuut Suomeen etkä ookaan enään julkkis täällä, siellä varmasti oot. :D No älä huoli mä kuitenkin kyselen niin paljon ja kaikkee et sun julkkisfiilis jatkuu täälläki!

    Ooo pääsit pelaan Personaa! Näytti tosi hienolta. :D Voin kuvitella sut siellä pelihallissa ihan hypenä. Oisin minäki ollu! Ehtispä sitä tässä viimisessä (<3) jaksossa vähä pelata KH:taki ku en viime jaksos ehtiny OLLENKAAN. :c no mutta mulla nyt alkaa se autokoulu, kivoja sellasia 8-18 koulupäiviä aamureeneineen... Ne teoriatunnit on siis koululla aina klo 16 jälkeen. Vaikka taitaa sullaki olla siellä pitkät päivät mut vähän eri asia kuin mulla. :D Mun pitäis vielä opiskella ihan hulluna, susta en tiijä (vielä) mitä aiot siellä kaikki tunnit tehdä. Nii joo, onko väsyttäny siellä kovasti ku pitäny keskittyä uuteen kieleen ja herätä aikasin?

    Vähän ihanaa kun ''kohta'' se Pariisin reissu, oon iha levoton täällä ku haluan reissuun. Kattelin eilenki vaa halpoja lentoja Etelä-Koreaan (halvin mitä löysin oli jtn 800e eli mun mielestä aika halpa meno-paluu). Asia roadtrip olis niin hemmetin siistiä. Lol sit äiti vaan sano että en mää kuitenkaan lähe ko yksin pitäs (eikä kyllä oo hirveenä rahaakaan), niin se vaan et mee Allegrolla käymää Pietarissa. :D:D Öööö? Se on yrittäny tuputtaa mulle venäjää et sitä pitäs alkaa opiskeleen. Eipä kauheena innosta enkä oo opiskellu sitä koskaan.

    Eipä mulla muuta, heräsin just ja lähen nyt Topin kans ulos. Ihana ku saanu koko loman vaa sitä hoitaa. =) Pidä hauskaa siellä ja pärjäile! Odotan innolla sun koulun alkua. Muista sit laittaa pakollinen koulupuku kuvakin tänne. Voi että vähän siistiä kun elät siellä ihan erilaista elämää... Lol nää mun kommentit alkaa menee filosofisiks aina loppua kohden. Ihan järjetön hinku vaan sinne. :D Kattoon sua ja sun elämää jajaja muutenki Japania. Sais vaan aikaseks...

    Heippa! :---)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt et ollu eka ja tarkistan nää kommentit ennen julkaisua ettet voi koskaan tietää :D Johtuu ehkä kans siitä ettei tää blogi oo niin feimi. Siinä oli matcha- eli vihreäteejäätelöä, makeita azukipapuja ja dangoja (vähän niin kuin mocheja, tehään jotenkin... hakkaamalla riisistä) Se on melonilimukkaa, Japanis on kaikkia siistejä limukoita ja paljon halvemmalla ku Suomessa. Voisin tehä postauksen tyyliin pelkästään niistä.

      Ihan hullun kuulonen toi sun päiväaikataulu :o Sun pitää alkaa valvoo myöhempään jos meinaat pelata pleikkaria heh. Alkuun ei väsyttäny yhtään mut sit koomasin koko ekan kouluviikon, ja nyt ei taas väsytä iltasin enää yhtään. Aamusin tietty ku herätys kuudelta mut sekin muuttuu kohta aiaksintaan seitsemäksi.

      Eiku tuu vaan tänne Japaniin D: Ok Koreassa ois paljon halvempi käydä ku se on halvempi maa (vaikkei tääl ees oo oikeesti niin kallista ku kaikki väittää) Lol joku Venäjä. Vois sen koulupukukuvankin tosiaan ottaa jossain vaiheessa kun näytän ihmiseltä. Tosi filosofista asd :D:D tuutuu !

      moiks.

      Poista
  3. Ai vitsi mäkin haluun päästä Japaniin pelaamaan kaikkee kivvaa! :3
    Hauskoja kuvia! :D Toi isojen kokojen mainos on kyl aika paha :---D
    Toi jätski näyttää jänskältä, vihreää? :O Vautsi, kui suomessa ei ole? xD Vähän pelottavan näköistä. :D

    Mitä noi tokan kuvan jutut on? Siis jotain leipiäkö? :D Huisin hienoja!

    Sori sekava kommentti, mutta blogisi on todella hyvä ja mielenkiintoinen! :]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no kohtahan sää pääset :> vihreäteejäätelö aah niin hyvää. matchaa nyt ei muutenkaan oo pahemmin Suomessa. ne on semmosia lättyjä joihin voi laittaa täytteeksi esim. jäätelöä tai jotain suolaista. kuvassa on tosin vaan muoviversioita. thänks, pitää alkaa seurailla sunkin blogia sitten kun pääset samalle maaperälle.

      Poista
  4. Miksette kutsunu mua messiin Nagoyaan?? O___O Mä oon melkeen katkera... :DDD

    Ruut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. anteeks ku petetään sua yhessä, mut onks pakko asua tyyliin kauimpana kaikista? pitäis meilailla, en tiiä yhtään miten sul menee eäää. lol oisin määkin katkera jos te hengaisitte kahestaan :DD oltaskin varmaan löydetty sut ilman puhelinta ku ei meinattu löytää toisiammekaan.

      Poista